Koftes met lauwwarme aardappel-courgettesalade en groene asperges
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 g Aardappelen vastkokend
- 1 stuk(s) Courgette
- 400 g Groene asperges
- 1 stuk(s) Rode ui
- 400 g Kofte gehakt
- 15 g Dille
- 15 g Peterselie
- 30 g Koriander
- 150 ml Yoghurt
In Huis
- Olijfolie om te bakken
- 2 tl Mosterd
- 2 el Witte wijnazijn
- 3 el Olijfolie (extra vierge)
- 1 teentje(s) Knoflook
- 2 tl Honing
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Je heb vaker courgette, peterselie en asperge nodig deze week.
- 1. Zet een pan met een laagje water op voor het blancheren van de asperges.
- 2. Boen de aardappelen schoon, snij in stukken van 2 cm en zet op in licht gezouten water. Kook gaar in ca. 10 minuten.
- 3. Snij ondertussen de courgette in dikke plakken van 2 cm en dan in vier kwarten (dus ongeveer even groot als de aardappels).
- 4. Verwarm wat olie in een pan en bak de courgette ca. 3 minuten aan, tot ze net een beetje kleuren maar nog stevig en knapperig zijn. Doe in een grote slakom.
- 5. Verwijder de onderste paar cm van de asperges en blancheer 2 minuten, vanaf het moment dat het water weer kookt.
- 6. Giet af en spoel koud af voor behoud van de kleur. Voeg bij de courgette.
- 7. Snij de ui in dunne kwart ringetjes en voeg bij de courgette.
- 8. Draai van het gehakt (langwerpige) balletjes (ter grote van een golfballetje).
- 9. Bak de koftes rondom bruin in wat olie.
- 10. Hak intussen de kruiden fijn. Maak een dressing van de mosterd, azijn, olie extra vierge, 4 el (bij 4p) yoghurt, geperste knoflook, honing, peterselie en koriander en breng op smaak met peper en zout. Voeg bij de afgegoten aardappels zodat er wat warmte in de dressing komt. Voeg dan bij de rest van de groenten en maak goed op smaak met peper en zout.
- 11. Meng de overgebleven yoghurt met de fijngehakte dille, wat zout en peper. Serveer de aardappelsalade bij de koftes met de yoghurt ernaast.