Koekjes van knolselderij met kruidenpesto
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 15 g Peterselie
- 5 g Koriander
- 250 g Knolselderij
In Huis
- 20 g Noten
- 50 ml Olijfolie (extra vierge)
- 80 g Bloem
- 1 tl Bakpoeder
- 1 el Mosterd
- 1 teentje(s) Knoflook
- 80 ml Water
- Olie om te bakken
- 1 tl Zout
Recept stappen
- 1. Maak eerst de kruidenpesto. Snij de peterselie en koriander grof. Maal de kruiden en noten fijn in de keukenmachine. Voeg ca. 1/4 theelepel zout (bij 4p) en de olijfolie toe en maal het geheel tot een grove pesto. Voeg eventueel nog een scheutje olie of water toe als de pesto te dik blijft.
- 2. Maak de selderij koekjes. Maak een beslag door de bloem te mengen met bakpoeder, 1 theelepel zout (bij 4p), mosterd, een geperst teentje knoflook en het water.Schil de knolselderij en rasp deze grof. Schep door het beslag.
- 3. Verhit een laagje olie in een koekenpan tot heet. Maak van het beslag 2 koekjes p.p. in de koekenpan. Druk ze een beetje plat en bak aan beide kanten goudbruin op middelhoog vuur in ca. 5 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier en hou warm.
- 4. Serveer met de kruidenpesto en een salade.