Knolselderijsoep met geroosterde hazelnoten en appel
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) knolselderij
- 2 stuk(s) sjalot
- 200 g aardappelen kruimig
In Huis
- om te bakken olie
- 1 liter groentebouillon
- 25 g hazelnoten
- 1 stuk(s) appel
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Schil de knolselderij en snij in blokjes. Snipper de sjalot. Verhit de olie in een grote soeppan en fruit de sjalot totdat deze glazig is. Schil de aardappel en snij in kleine blokjes. Doe bij de sjalot en bak mee. Doe de knolselderij erbij en roer even door. Schenk de bouillon erop en laat ca. 20 minuten zachtjes koken.
- Rooster in de tussentijd de hazelnoten in een droge koekenpan. Hak ze daarna grof.
- Was de appel goed, maar schil hem niet. Snij in vieren en verwijder het klokhuis. Snij de appel in heel dunne lucifertjes.
- Pureer de soep in een blender of huishoudmachine. Check op peper en zout. Schep de soep in soepkommen of borden. Strooi er wat appel en hazelnoten over.
- Je kunt deze soep wat verrijken door wat bouillon te vervangen door room.