Knolselderijsoep met breekbrood en komijnekaas en groen sla
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) banaansjalot
- 200 g wortel
- 1 stuk(s) knolselderij
- 250 g aardappelen
- 2 stuk(s) dunne prei
- 1 bosje(s) peterselie
- 1 krop(pen) hollandse sla
- 8 stukje(s) breekbrood
- naar smaak komijnekaas
In Huis
- 2 teentje(s) knoflook
- 1000 ml kokend water
- 2 blokje(s) bouillonblokje
- om te bakken olie
- naar smaak peper en zout
- 1 tl mosterd
- 3 el olijfolie (extra vierge)
- 1 el witte wijnazijn
- naar smaak suiker
Recept stappen
- Zet de waterkoker vast aan.
- Snij sjalot, knoflook en wortel in kleine stukjes. Schil de knolselderij en de aardappels en snij ze in kleine blokjes. Was de prei en snij in ringen. Verwarm de olie in een flinke pan en fruit de sjalot, wortel en knoflook zachtjes aan.
- Voeg de knolselderij, prei en aardappel toe aan de sjalot en wortel. Bak een minuut of vijf mee en voeg dan het kokende water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook, dek af, zet het vuur lager en laat 20 minuten sudderen totdat de knolselderij en de aardappel zacht is.
- Pureer met de staafmixer tot de soep helemaal glad is. Voeg wat water toe als hij te dik is. Breng op smaak met zout, peper en eventueel een lepel mosterd.
- Hak de peterselie grof en garneer de soep ermee.
- Verwarm intussen de oven voor op 200 graden om de breekbroodjes circa 5 minuten in af te bakken.
- Maak een dressing voor de sla van olijfolie, azijn, mosterd, peper, zout en evt een schepje suiker. Was de sla met behulp van de slacentrifuge.
- Bewaar wat bladeren voor bij de breekbroodjes. Serveer de soep met de sla en de broodjes met komijnekaas.