Knolselderijblokjes met yoghurt-misosaus en warm landbrood
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram knolselderij
- 100 gram Bulgaarse yoghurt
- 2 el miso
- 4 stuks landbrood
- 0.5 bosje peterselie
In Huis
- 2 el olijfolie
- 1 tl knoflookpoeder
- 0.5 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl honing
- 1 el citroensap
- olie om te bakken
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Schil de knolselderij en snij deze in blokjes van ongeveer 2 cm.
- Meng de knolselderijblokjes in een kom met olijfolie, knoflookpoeder, paprikapoeder en een snufje zout. Zorg ervoor dat alle stukjes gelijkmatig bedekt zijn.
- Verdeel de blokjes over een bakplaat met bakpapier en rooster ze 25-30 minuten in de oven. Schep halverwege om, zodat ze gelijkmatig goudbruin worden.
- Bak in de tussentijd het landbrood 10 minuten in de oven op 220°C. Laat het iets afkoelen en snij het daarna in sneetjes.
- Maak de saus door de yoghurt, miso, honing en citroensap in een kom te mengen tot een gladde saus. Voeg naar smaak extra citroensap of honing toe.
- Hak de peterselie fijn
- Haal de knolselderij uit de oven en leg deze op een serveerschaal. Besprenkel met de yoghurt-misosaus en garneer met fijngehakte peterselie en eventueel een snufje chilivlokken.
- Serveer de geroosterde knolselderij met de sneetjes warm landbrood erbij.