Knolselderij lasagne met vegetarisch gehackt
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 g Knolselderij
- 200 g Winterpeen
- 2 stuk(s) Uien
- 1 blikje(s) Tomatenpuree
- 2 pakje(s) Vegetarisch gehackt
- 150 g Geraspte kaas
In Huis
- om te bakken Olie
- 2 tl Tijm
- naar smaak Peper en zout
- 40 g Boter
- 40 g Bloem
- 400 ml Melk
Recept stappen
- Zet een grote pan met water, wat zout en deksel op het vuur (voor de knolselderij) en verwarm de oven voor op 220 gaden.
- Schil de knolselderij. Halveer en snij daarna in zo dun mogelijke plakken. Het is even een werkje, maar hoe dunner de plakken, hoe beter! Doe de plakken in de pan met kokend water en kook beetgaar in circa 10 minuten (check met vork). Bewaar een glaasje kookvocht, giet af en laat uitlekken.
- Schil de wortel en snij in hele kleine stukjes. Snipper de ui. Verhit in een koekenpan wat olie en fruit de ui en wortel hierin tot de ui glazig is. Maak in het midden van de pan wat ruimte vrij en bak daar de tomatenpuree flink aan gedurende ca. 2 minuten tot de geur van gebakken tomaat vrij komt. Roer de tomatenpuree dan door de ui en voeg het gehakt toe en bak mee.
- Voeg dan de tijm, zout en peper naar smaak toe en roer alles goed door. Maak de gehaktsaus vervolgens lekker smeuïg met ca. 5 el (bij 4p) kookvocht van de knol.
- Maak dan de bechamelsaus. Smelt de boter en roer daar de bloem tot een gladde massa doorheen. Voeg steeds een scheutje melk toe tot je een mooie gladde saus hebt, niet te dik want dat werkt straks niet fijn. Breng op smaak met peper en zout.
- Vet een grote ovenschaal in en bedek de onderste laag dakpansgewijs met plakken knolselderij. Afhankelijk van je schaal zal je waarschijnlijk 3 lagen kunnen maken. Schep dus ongeveer 1/3 van het gehaktmengsel daar overheen en dan 1/3 van de bechamelsaus. Doe dit nog twee keer, eindigend met de bechamelsaus. Strooi daar de kaas overheen. Schuif in de oven gedurende 10 tot 15 minuten tot dat er een mooi bruin korstje op de kaas zit.