Knolselderij-kokossoep met Pain gris brood en roodlof slaatje
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 1 stuks knolselderij
- 1 teentjes knoflook
- 1 stuks pain gris brood
- 2 el vlierbloesemazijn
- 3 stronkje roodlof
In Huis
- olie om te bakken
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl kurkumapoeder
- 400 ml kokosmelk
- 500 ml water
- 1 blokje groentebouillon
- 1 tl mosterd
- 2 el olijfolie extra vierge
- kneepje citroensap
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak de soep. Verwarm olie in een soeppan. Snipper de ui en fruit zachtjes. Schil en snij de knolselderij in blokjes. Hak de knoflook grof. Bak samen met het gemberpoeder en kurkumapoeder zachtjes mee tot het begint te geuren. Bak de knolselderij een paar minuten mee. Voeg de kokosmelk, het water en bouillonblokje toe en kook zachtjes in ca. 15 minuten gaar.
- Besprenkel de korst van het brood met water en bak ca. 10 minuten in de oven.
- Maak in een saladeschaal een dressing van de mosterd, balsamicoazijn en olijfolie extra vierge. Breng op smaak met zout en peper.
- Verwijder het hart van de roodlof en snij in repen. Meng door de dressing.
- Pureer de soep m.b.v. een blender of staafmixer. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.
- Snij het brood in plakken. Serveer de soep met het brood en de salade als frisse noot.