Knolselderij en raapstelen in remouladesaus met kalfs-lamsburger
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 tl bladpeterselie
- 2 tl bieslook
- 2 el yoghurt
- 1 knolselderij
- 2 bosjes raapstelen
- 4 lams/kalfsburger
- bladpeterselie (om te garneren)
In Huis
- 1 tl citroensap
- 2 el kappertjes
- 1 eidooier
- 1 tl zout
- 1 tl mosterd
- 100 ml olijfolie (extra vierge)
Recept stappen
- Zet een grote pan met water en wat zout op voor de knolselderij.
- Hak de peterselie en bieslook fijn. Hak de kappertjes grof. Haal alvast wat extra blaadjes peterselie van de takjes af om later te garneren.
- Maak de remouladesaus. Klop een eidooier los en roer er het zout, de mosterd en het citroensap doorheen. Voeg druppel voor druppel en later in een dun straaltje, al kloppend met een garde de olijfolie extra vierge erdoor. Blijf goed kloppen.
- Roer er dan de yoghurt en de bieslook en peterselie door. Voeg ook de kappertjes toe en bewaar nog wat voor de garnering. Breng op smaak met peper en zout naar smaak en evt nog wat citroensap.
- Schil de knolselderij en snij in zeer dunne plakken, met mes, kaasschaaf of mandoline. Snij van de plakken julienne reepjes (als luciferstokjes).
- Snij de wortels maar niet de steeltjes van de raapstelen. Was met behulp van een slacentrifuge en hak in 3 delen.
- Bak de burgers in een koekenpan met anti-aanbaklaag bruin en gaar in ca. 5-7 minuten per kant (olie is niet nodig!).
- Blancheer de knolselderij 30 sec in het kokende water en giet af in een vergiet. Spoel even af met koud water. Druk het vocht er uit met behulp van een soeplepel en doe de plakken terug in de pan.
- Meng de remoulade door de knolselderij samen met de raapstelen. Verdeel over de borden en garneer met nog wat kappertjes en evt. wat blaadjes peterselie. Serveer met de gebakken kalfs-lamsburger.