Knoflook paddenstoelen op geroosterd brood met paksoi stir-fry
Vegetarisch, Lunch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks paksoi
- 350 gram kastanjechampignons
- 1 bosje peterselie
- 0.5 brood Pain gris
In Huis
- 1 duim gember
- 4 teentjes knoflook (voor de paddenstoelen)
- 1 teentjes knoflook (voor de paksoi)
- olie om te bakken
- 2 el boter
- 1 el oestersaus
Recept stappen
- Voor de stir-fry: snij de paksoi in stukken, waarbij je de stelen en bladeren apart houdt. Schil en rasp de gember en hak de knoflook fijn. Zet opzij voor later.
- Voor de paddenstoelen: snij de kastanjechampignons in plakjes en hak voor de
- paddenstoelen de knoflook en peterselie fijn.
- Verhit de olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze 5-7 minuten totdat ze hun vocht beginnen te verliezen. Zet het vuur nu iets hoger zodat het vocht verdampt en totdat de paddenstoelen goudbruin zijn. Voeg nu de klont boter toe. Draai het vuur weer naar middelhoog vuur en voeg de knoflook en peterselie toe en bak ze nog 3 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper. Houd warm in een bakje.
- Verhit een scheut olie in dezelfde pan op hoog vuur. Voeg de gember en knoflook toe en bak kort totdat ze beginnen te geuren. Voeg eerst de stelen van de paksoi toe en bak 2-3 minuten, totdat ze zacht beginnen te worden. Voeg dan de bladeren en de oestersaus toe en bak nog 2 minuten, totdat alles goed gemengd en gaar is. Haal van het vuur en zet apart.
- Snij het Pain gris in dikke plakken en rooster ze in een broodrooster of onder de grill tot ze knapperig zijn. Leg de knoflookpaddenstoelen bovenop het geroosterde brood en serveer direct met de paksoi stir-fry.