Kleurrijke ovenschotel met bonen en groene kool
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 gram volkoren basmatirijst
- 300 gram peen
- 200 gram knolselderij
- 600 gram groene kool
- 1 ui
- 2 tl tijmblaadjes
- 2 blikjes boterbonen
- 2 bollen buffelmozzarella
- 300 ml Griekse yoghurt
- 70 gram Parmezaanse kaas
In Huis
- 2 teentjes knoflook
- 1 el olijfolie
- 1 blokje groentebouillon
- 300 ml kokend water
Recept stappen
- Kook 50 gram rijst pp in 100 ml water pp gaar in circa 30 minuten.
- Schil de aangegeven hoeveelheid knolselderij en de peen en snij in blokjes van 1 cm. Hak de knoflook fijn. Snij de kool in kwarten, verwijder het hart en snij in reepjes. Snipper de ui.
- Verwarm intussen de oven voor op 180 graden.
- Verhit de olijfolie in een wok en voeg de wortel, knolselderij en de ui toe. Doe een deksel op de pan en zet het vuur halfhoog. Laat acht minuten bakken en roer af en toe.
- Voeg dan de knoflook, tijm, kool en het water toe en kruimel het bouillonblokje er overheen. Leg het deksel terug en laat vijf minuten stoven. Voeg extra water toe als het droog dreigt te koken.
- Vet een ovenschaal in. Giet de rijst af en laat de bonen uitlekken. Snij de mozzarella in blokjes. Meng nu alles voorzichtig door elkaar: de rijst, bonen, yoghurt, de helft van de mozzarella en de groenten (giet eventueel overtollig vocht af). Breng op smaak met zout en flink peper en doe in de ovenschaal.
- Eindig met de rest van de mozzarella en rasp de Parmezaanse kaas eroverheen.
- Zet in de oven voor circa 15 minuten, totdat de bovenkant lichtbruin is. Bij tijdgebrek, zet de grill ook aan.