Kleurrijke Chioggiabiet salade
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks Chioggiabiet
- 2 stuks wortel
- 0.5 stuks komkommer
- 300 gram snijbiet
- 0.5 bosje koriander of peterselie
In Huis
- 185 gram quinoa
- 300 gram edamame boontjes (uit de peul)
- 2 stuks avocado
- 6 el witte wijnazijn
- scheutje citroensap
- 4 el olijfolie
- 4 el honing
- 1 tl mosterd
- 0.5 tl zout
Recept stappen
- Was de quinoa in een zeef en kook volgens de verpakking. Laat afkoelen.
- Breng een pan met water aan de kook voor de edamame boontjes. Kook ze volgens de verpakking en laat afkoelen.
- Rasp de bietjes en de wortels grof. Snij de komkommer en avocado in kleine blokjes. Was de snijbiet en snij het blad in reepjes en de steeltjes in kleine stukjes.
- Maak een vinaigrette. Combineer in een grote kom de witte wijnazijn, citroensap, olijfolie, honing, mosterd en zout, mix goed door elkaar tot er een gladde emulsie ontstaat. Snij de koriander of peterselie fijn en voeg toe aan de vinaigrette.
- Voeg nu alle groentes en de quinoa toe aan de vinaigrette, hussel goed door en serveer.