Klassieke mosselen met Nicola aardappelen uit de oven en venkel-tomatensalade
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks venkel
- 1000 gram Nicola aardappelen
- 2 kilo mosselen
- 200 gram peen
- 3 stengels bleekselderij
- 1 stuks prei
- 300 gram gekleurde tomaatjes
- 15 gram bladselderij
In Huis
- 1 el witte wijnazijn
- 2 tl mosterd
- 3 el olijfolie
- olie om te bakken
- 2 teen knoflook
- scheutje witte wijn (optioneel)
- naar smaak mayonaise
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Meng in een slakom de wijnazijn met de mosterd, olijfolie, peper en zout. Verwijder loof en kontje van de venkel. Snij in dunne reepjes. Doe de helft bij de vinaigrette, roer goed door en zet even weg. Hou de andere helft apart.
- Was de aardappels en snij in wedges. Meng samen met de andere helft van de venkel in een mengkom met olie, zout en peper en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 minuten in de oven.
- Vul de wasbak met koud water en leg de mosselen daarin. Mosselen die boven komen drijven of kapot zijn moeten weg. Mosselen die na een tijdje nog niet dicht zijn gegaan kan je als volgt controleren: tik tegen de mossel, als deze dan echt niet dicht gaat dan moet die ook weg. Laat ze in het water staan tot gebruik.
- Snij de peen en bleekselderij in plakjes en bak in wat olie in een grote afdekbare wok of hapjespan. Snij de prei in dunne ringen en was goed. Snij de knoflook in plakjes en voeg beide toe. Bak een paar minuten en schep tussentijds om.
- Halveer intussen de tomaatjes. Voeg bij de venkel.
- Voeg als de groenten wat geslonken zijn de mosselen toe met een scheutje witte wijn (als je dat open hebt) en doe een deksel op de pan. Hak de selderij grof en strooi erbij. Laat de mosselen stomen totdat ze allemaal open zijn. Dit duurt 7 à 10 minuten.
- Serveer de mosselen met de salade en aardappelwedges met wat mayonaise.