'Kipshuka' met paprika, rijst en koriander
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram kippendijenvlees
- 2 stuks ui
- 1 stuks groene paprika
- 2 stuks rode paprika
- 1 stuks aubergine
- naar smaak Bulgaarse yoghurt
In Huis
- 240 gram (volkoren) basmatirijst
- 2 el ras el hanout
- olie om te bakken
- 1 stuks rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 1 blik tomatenstukjes
- 15 gram koriander
Recept stappen
- Zet 60 gram rijst pp op in 150 ml water pp. Kook zachtjes gaar en droog in ca. 20-25 minuten. Liefst met behulp van een vlamverdeler.
- Dep de kip droog en meng in een schaaltje met de helft (!) van de ras el hanout en voldoende peper en zout. Zet even weg.
- Snipper de ui en fruit in grote koeken- of braadpan in wat olie zachtjes aan. Halveer de rode peper en verwijder de zaadlijsten (gedeeltelijk als je van pittig houdt) en hak de knoflook fijn. Voeg beide bij de ui. Snij paprika’s in dunne reepjes en de aubergine in blokjes. Voeg toe en bak bruin en gaar op hoog vuur.
- Snij de steeltjes van de koriander en snij fijn. Hak de blaadjes grof.
- Voeg als de paprika een beetje zacht is geworden de andere helft van de ras el hanout toe en roer goed om. Voeg de tomaten stukjes toe samen met de steeltjes van de koriander. Breng goed op smaak met peper en zout. Laat 15 minuten pruttelen. Haal na 10 minuten het deksel eraf zodat de saus een beetje inkookt. Roer af en toe om zodat het niet aanbrandt.
- Verwarm olie in een koekenpan en bak intussen de kip al roerbakkend bruin en gaar.
- Roer op het laatst wat yoghurt door de ‘shuka’ en serveer met rijst en de kip. Garneer met de gehakte korianderblaadjes.