Kipshoarma schotel met Beemster Valery, tomaatjes en speciale saus
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram oranje bataat
- 600 gram Beemster Valery aardappels
- 1 bakje yoghurt
- 300 gram tomaatjes
- 2 stuks little gem (in zakje met kruiden)
- 400 gram kipshoarma (gegaard)
- 1 stuks lente-ui
- 15 gram peterselie
In Huis
- olie om te bakken
- 1 tl paprikapoeder
- 2 tenen knoflook
- 2 el olijfolie extra vierge
- 0.5 tl komijnpoeder
- 1 mespuntje chilipoeder
- olijfolie extra vierge om te besprenkelen
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Schil de bataat en snij in frietformaat. Was de aardappels, verwijder eventueel lelijke plekjes en snij in frietformaat. Doe in een mengkom, voeg olie, het paprikapoeder, peper en zout toe en meng goed. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat samen met de knoflook in de schil. Bak ca. 25 minuten in de oven. Hussel halverwege.
- Maak het sausje. Meng de yoghurt, olijfolie extra vierge, komijn- en chilipoeder. Breng goed op smaak met zout en peper. Zet apart.
- Halveer de tomaatjes. Verwijder het kontje van de little gem sla en snij in smalle reepjes. Doe alles samen in een slakom en besprenkel met wat zout, peper en olijfolie extra vierge. Zet weg.
- Verwarm de kip (ze is al gaar!) een paar minuten in een koekenpan in wat olie.
- Snij de lente-ui in ringetjes. Hak de peterselie fijn.
- Druk de gepofte knoflook uit het schilletje, prak met een vork en meng door de yoghurtsaus. Snij wat van de lente-ui nog fijner en meng bij de saus.
- Verdeel de bataat en aardappels over de borden. Vervolgens de salade en dan de kip. Besprenkel met het sausje en garneer met de lente-ui en peterselie.