Kippendijfilet uit de oven met citroen en zaatar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 g Kippendijfilet
- 1 stuk(s) Rode ui
- 2 el Bladpeterselie
- 1 handje(s) Rucola
- 1 bakje(s) Cherrytomaatjes
In Huis
- 2 teen Knoflook
- 1 tl Piment
- 1 tl Kaneel
- 1 stuk(s) Citroen
- 200 ml Kippenbouillon
- 25 g Pijnboompitten
- 2 el Za'atar kruiden
- 4 el Olijfolie (extra vierge)
- 1 stuk(s) Platbrood (zoals lavash of roti)
- naar smaak Zeezout
- naar smaak Peper uit de molen
Recept stappen
- Snij de ui in halve ringen, hak de knoflook fijn en snij de citroen in dunne plakken.
- Vermeng de kip met de uien, knoflook, piment, kaneel, citroen, de (koude) bouillon, peper en een flinke scheut olijfolie. Laat de kip een paar uur afgedekt marineren in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de kip met de marinade in een braadslee. Bak in ongeveer 35 minuten bruin en gaar.
- Rooster in de tussentijd de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Strooi over de kip.
- Serveer met platbrood, rucola, cherrytomaatjes, peterselie en de zaatar.
- <br>Tip: ook lekker met een beetje gekruide yoghurt. Meng yoghurt met wat knoflook en koriander of munt en serveer die als saus over de kip.