Kippendijfilet met gesmoorde savooiekool en wilde rijst
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 g Wilde rijst
- 1 stuk(s) Savooiekool
- 400 g Kippendijfilet
- 2 stengel(s) Bosui
In Huis
- 4 teentje(s) Knoflook
- om te bakken Olie
- 2 tl Sambal
- 80 ml Ketjap
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Spoel de rijst af in een vergiet en zet op in een pan met water. Kook gaar volgens gebruiksaanwijzing, let op dit duurt circa 30 minuten dus begin hiermee!
- Halveer de savooiekool, verwijder het hart en snij in dunne reepjes.
- Hak 4 tenen knoflook fijn.
- Als de rijst nog ongeveer 15 minuten moet begin je met de kip en groenten, als volgt:
- Zet een grote wok op het vuur met een scheutje olie. Voeg de kippendij toe als de wok goed heet is.
- Schroei de kip eventjes (min of meer) dicht op hoog vuur en voeg dan de knoflook toe. Bak deze 30 seconden mee. Voeg nu 2 (flinke) tl sambal toe (naar smaak, mag wat meer of minder) en bak even mee tot de geuren loskomen.
- Voeg dan de reepjes savooiekool toe en roerbak alles op flink hoog vuur tot de kool een klein beetje begint te slinken. Blijf roeren.
- Als je pan niet groot genoeg is kan je de kool er in etappes bij doen, steeds als de kool wat is geslonken voeg je de volgende portie toe.
- Roerbak circa 5 minuten op hoog vuur totdat de savooiekool wat begint te karamelliseren. Laat het niet aanbranden!
- Voeg nu 60-80 ml ketjap en 2 el water toe en draai het vuur laag. Stoof het geheel gaar op laag vuur met een deksel gedurende 5-7 minuten, check of de kip en savooiekool gaar zijn.
- Snij ondertussen de bosui in plakjes. Doe deze op het laatst nog even bij het mengsel in de pan zodat het ietsje mee gaart.
- Serveer de rijst met de kip en de savooiekool. Giet wat van het lekkere kookvocht van de kip over elk bord.