Kippendijen met aubergine, sperziebonen en Hollandse feta
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 g Sperziebonen
- 10 g Koriander
- 1 stuk(s) Aubergine
- 8 stuk(s) Kippendijen
- 200 g Geiten-saladekaas
In Huis
- 1 tl Rode pepervlokken
- 2 tl Komijnzaad
- 2 teentje(s) Knoflook
- 60 ml Witte wijnazijn
- 6 el Olijfolie (extra vierge)
- naar smaak Zeezout
Recept stappen
- 1. Kook of stoom de sperziebonen in ca. 12 minuten beetgaar.
- 2. Haal de blaadjes van de koriander en doe samen met de rode pepervlokken, de komijnzaadjes, de geperste knoflook, witte wijn-azijn en olie in een kom en meng tot een dressing. Snij de aubergine in de breedte in plakken van 2 cm en doe samen met de kippendijen in een grote schaal. Schenk er de helft van de dressing over en schep voorzichtig om.
- 3. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de aubergine 2-3 minuten aan iedere kant. Doe op een bord en hou warm. Bak de kippendijen ca. 4 minuten aan iedere kant of totdat deze helemaal gaar zijn.
- 4. Leg de aubergine en de boontjes op een grote schaal en verdeel er de kip over. Besprenkel met de rest van de dressing en brokkel er de saladekaas over. Serveer direct.