Kippendij op een bedje van zuurkool en aardappels uit de oven
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) Kippendijfilet
- 2 pakje(s) Zuurkool
- 800 g Nicola aardappelen
In Huis
- 1 klontje(s) Boter
- 3 el Olie
- 1 el Mosterd
- 2 el Honing
- 1 tl Karwijzaad
- snufje(s) Peper
- snufje(s) Zout
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vul een pannetje met koud water, leg daar de zuurkool in en laat even weken. Hoe langer je weekt, hoe meer zuur eraf gaat. Dus afhankelijk van je smaak week je de zuurkool of spoel je het alleen maar even af.
- Was de aardappels, halveer en snijd in niet al te dikke wedges (wiggen). Doe ze in een kom met een 1 el olie en wat peper en zout en hussel even om. Bestrooi de kippendijen ook met zout en peper.
- Verhit wat olie en een klont boter in een koekenpan. Maak ondertussen een mengsel van de mosterd en de honing.
- Als het schuim van de boter weg is en bruin begint te worden bak je de kippendijen rondom even bruin..
- Giet de zuurkool af in een vergiet en spoel nog een keer af. Laat even uitlekken en verdeel de zuurkool dan in een ovenschaal. Leg er een blaadje laurier bij (graaf een beetje in).
- Haal de kippendijen uit de pan en leg ze op de zuurkool. Smeer ze aan de bovenkant in met het honingmengsel en bewaar een restje. Schik nu de aardappeltjes om de kip heen.
- Giet het restje honing/mosterd bij de bakresten van de kip en voeg 100 ml water toe samen met wat peper en zout en ofwel de karwij, ofwel de gedroogde tijm, net wat je lekker vindt. Warm even door en giet over de zuurkool en aardappeltjes.
- Schuif gedurende 25-30 minuten in de oven. Check of de aardappels gaar zijn en serveer direct.