Kippenbout gesmoord in witte wijn
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuks kippenbout
- 3 stuks banaansjalot
- 4 takje tijm
- 125 ml crème fraîche
- 200 gram spinazie
In Huis
- boter om te bakken
- 2 teen knoflook
- 250 ml droge witte wijn
Recept stappen
- Verwarm een goede klont boter in een braadpan. Bestrooi de kippenbouten met zout en peper.
- Braad de kippenbouten op de huid in ca. 4 minuten goudbruin. Keer om en bak nog even kort tot ze rondom bruin zijn. Haal uit de pan.
- Snij de sjalot in grove parten en bak in het bakvet van de kip ca. 4 minuten. Hak de knoflook grof, voeg toe aan de pan.
- Doe de kip terug in de pan en giet de aangegeven hoeveelheid wijn er bij. Doe de tijm in de pan en laat afgedekt ca. 30 minuten gaar smoren.
- Haal de kip uit de pan. Draai het vuur hoger en laat de saus wat inkoken. Voeg de crème fraîche toe, en laat de spinazie slinken in de pan. Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Doe de kip terug in de pan en verwarm nog even kort mee.
- Je kunt er ook nog gebakken aardappeltjes, zelfgemaakte frietjes op een aardappelpuree bij serveren.