Kippaëlla met aubergine, bleekselderij en courgette
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram kippendijenvlees
- 1 stuks ui
- 2 stengels bleekselderij
- 1 stuks aubergine
- 200 gram peen
- 1 stuks courgette
- 200 gram cherrytomaatjes
In Huis
- 1000 ml water
- 2 blokjes groentebouillon
- olie om te bakken
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl kurkuma
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 0.25 tl cayennepeper
- 240 gram risottorijst
Recept stappen
- Zet de aangegeven hoeveelheid water met bouillonblokje(s) op in een pannetje.
- Snij de kip in blokjes van ca. 3 cm. Verwarm olie in een grote afdekbare pan met dikke bodem. Bak de kipstukjes op middelhoog vuur tot net gaar (ca. 8 minuten). Haal uit de pan en zet weg.
- Snipper de ui en snij de bleekselderij in halve maantjes. Fruit in dezelfde pan. Snij de aubergine, peen en courgette in kleine blokjes van 1-2 cm en voeg toe. Hak de knoflook fijn en voeg toe. Bak nog een paar minuten.
- Halveer de cherrytomaatjes en pureer grof in een hoge maatbeker. Roer de kurkuma, paprikapoeder, gerookte paprikapoeder en cayennepeper erdoorheen. Voeg bij de groenten.
- Voeg een soeplepel van de bouillon toe en roer door. Doe de rijst bij de groenten in de pan, breng het geheel aan de kook en voeg steeds al roerende wat bouillon toe. Dek tussendoor af met een deksel en laat de rijst rustig de bouillon opnemen. De rijst is na ca. 25 min gaar.
- Voeg de kip op het laatst toe. Breng op smaak met peper en zout en roer door tot de kip goed warm is.
- Serveer de paëlla.
- Het kan zijn dat je te veel bouillon hebt. Het hoeft niet perse op, als de rijst gaar en min of meer drooggekookt is, dan is het klaar!