Kipköftegehakt op brood met yoghurtsaus en Griekse salade met feta
Kip, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks rode ui
- 5 stuks pruimtomaten
- 1 stuks komkommer
- 2 stuks rode puntpaprika
- 100 gram feta
- 2 stuks stokbrood
- 400 gram kipköftegehakt
- 150 gram Griekse yoghurt
- 2 el munt
- 2 el peterselie
In Huis
- 2 el rode wijnazijn
- 3 el olijfolie extra vierge
- 2 tl gedroogde oregano
- olie om te bakken
- 1 teentje knoflook
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Halveer de rode ui en snij in dunne halve ringen. Doe in een kommetje met de rode wijnazijn, peper en zout. Zet weg.
- Snij de tomaten in partjes, de komkommer in halve maantjes en de paprika in dunne reepjes. Doe samen in een slakom en kruimel de feta erover. Meng vlak voor (!) het serveren de azijn met ui en de olijfolie extra vierge erdoor. Breng op smaak met gedroogde oregano, peper en genoeg zout.
- Bak het stokbrood in 6-8 minuten af. Verdeel in stukken (1 stuk p.p.).
- Bak het kipgehakt rul in een koekenpan met wat olie.
- Doe de yoghurt in een bakje met zout en peper. Pers er een klein teentje knoflook bij - als er nog een groen loofje zit, verwijder die. Hak de muntblaadjes en peterselie fijn en meng ongeveer de helft(!) door de yoghurt. Garneer de salade met de andere helft.
- Serveer de kipköfte op stokbrood met een goede schep yoghurtsaus. Serveer de Griekse salade erbij. Je kan ook wat van de salade op het broodje doen als je dat lekker vindt.
- Goed om te weten: Het kipgehakt is aangemaakt met: zout, paneermeel, paprikapoeder, zwarte peper, korianderzaadjes, tijm, venkelzaad, knoflookpoeder, uienpoeder, komijn, kaneel en cayennepeper.