Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Kipköfte op brood met yoghurtsaus en Griekse salade met feta

Kip, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Kipkofte op brood met yoghurtsaus en Griekse salade met feta | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks rode ui
  • 5 stuks pruimtomaten
  • 1 stuks komkommer
  • 2 stuks rode puntpaprika
  • 2 stengel bleekselderij
  • 100 gram feta
  • 400 gram kipköftegehakt
  • 2 stuks stokbrood
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 2 el munt
  • 2 el peterselie

In Huis

  • 2 el rode wijnazijn
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 2 tl gedroogde oregano
  • olie om te bakken
  • 1 teentje knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Halveer de rode ui en snij in dunne halve ringen. Doe in een kommetje met de rode wijnazijn, peper en zout. Zet weg.
  3. Snij de tomaten in partjes, de komkommer in halve maantjes, de paprika in dunne reepjes. Snij het de wat lichtere stelen bleekselderij in dunne plakjes. Doe samen in een slakom en kruimel de feta erover. Meng vlak voor (!) het serveren de azijn met ui en de olijfolie extra vierge erdoor. Breng op smaak met gedroogde oregano, peper en genoeg zout.
  4. Vorm met natte handen pingpongballen van het kipgehakt. Druk ze een beetje plat. Bak in een beetje olie langzaam gaar en bruin in ca. 8 minuten.
  5. Bak het stokbrood in 6-8 minuten af. Verdeel in stukken (1 stuk p.p.).
  6. Doe de yoghurt in een bakje met zout en peper. Pers er een klein teentje knoflook bij - als er nog een groen loofje zit, verwijder die. Hak de muntblaadjes en peterselie fijn en meng ongeveer de helft(!) door de yoghurt. Garneer de salade met de andere helft.
  7. Serveer de kipköfte op stokbrood met een goede schep yoghurtsaus. Serveer de Griekse salade erbij. Je kan ook wat van de salade op het broodje doen als je dat lekker vindt.
  8. Goed om te weten: het kipgehakt is aangemaakt met: zout, paneermeel, paprikapoeder, zwarte peper, korianderzaadjes, tijm, venkelzaad, knoflookpoeder, uienpoeder, komijn, kaneel en cayennepeper.