Kipgyros met pitabroodje, ingelegde ui, veldsla en aardappeltjes
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram Agria aardappelen
- 400 gram regenboogpeen
- 0.5 stuks rode ui
- 1.5 bakje yoghurt
- 400 gram kipgyros
- 0.5 zakje veldsla
- 1 stuks roodlof
- 4 stuks volkoren pitabroodjes
In Huis
- olie om te bakken
- 2 el rode wijnazijn
- 2 el mayonaise
- 0.5 teentje knoflook
- 2 el olijfolie extra vierge (voor dressing)
- 1 el balsamicoazijn
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Boen of schil de aardappels en de regenboogpeen. Snij de aardappels in blokjes van ca. 1,5 cm en de peen in plakjes van ca. 1,5 cm dik. Hussel in een mengkom met olie, peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 25-30 minuten bruin en gaar.
- Snij de ui in dunne halve ringen en doe in een bakje met de rode wijnazijn. Zet weg.
- Meng de yoghurt met de mayonaise, peper en zout. Pers er een (klein of half) teentje knoflook bij. Bedruip met een paar druppels olijfolie extra vierge. Zet alvast op tafel.
- Bak de kipgyros in wat olie rondom bruin en gaar in ca. 8 minuten.
- Maak intussen in een slabak een dressing van olijfolie extra vierge, balsamicoazijn en een beetje peper en zout. Was de veldsla (zie tip). Verwijder evt. de worteltjes en voeg bij de dressing. Snij de roodlof in ringen en voeg toe.
- Rooster de pitabroodjes ca. 2 minuten bij de groenten in de oven. Giet de uienringen af.
- Laat iedereen de broodjes beleggen met wat veldsla en roodlof, ingelegde ui, kip en yoghurtsaus. Serveer de aardappels en peen erbij.
- Was alle sla in één keer en bewaar in de slacentrifuge in de koelkast. Zo blijft ze langer vers en hoef je niet twee keer sla te wassen.