Kipgyros met mais en courgette, een tomatenslaatje en orzo
Kip, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram kippendij
- 2 stuks maiskolf
- 1 stuks courgette
- 250 gram cherrytomaatjes
- 200 gram bleekselderijhart
In Huis
- 2 tl gyros kruiden
- 1 stuks rode ui
- 300 gram orzo
- olie om in te bakken
- scheut olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Marineer de kippendij in gyros kruiden. Zet gekoeld en afgedekt weg.
- Zet een ruime pan gezouten water op voor de orzo straks.
- Snipper de rode ui en doe 1 eetlepel (bij 4p), nog iets fijner gesnipperd, in een bakje met de witte wijnazijn en zet even weg. Bewaar de rest van de ui voor straks.
- Kook de orzo gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg een scheut olijfolie extra vierge toe.
- Bak de kip in wat olie in 8-10 minuten bruin en gaar.
- Haal intussen het blad van de maiskolven en snij met een groot mes de korrels eraf. Halveer de kolven eerst als je dat makkelijker vindt. Voeg als de kip goed bruin is de rest van de ui en de mais toe en bak mee.
- Snij de courgette in blokjes van 1 cm, voeg toe (of gebruik een nieuwe pan als het niet past) en bak nog ca. 4 minuten mee – schep af en toe om.
- Halveer de cherrytomaatjes. Haal het hart uit de bleekselderij (de binnenste lichtgroene stengels) en snij in halve maantjes. Doe samen in een schaaltje met een scheutje olijfolie extra vierge, ui in azijn, peper en zout.
- Serveer de kipgyros en groenten met de orzo en de tomatensalade (zie tip).
- Lekker met (huisgemaakte) tzatziki!