Kipgyros met aromatische basmatirijst en Portugese salade
Kip, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks rode ui
- 2 el citroensap
- 2 tl komijnzaadjes
- 300 gram basmatirijst
- 400 gram kipgyros
- 1.5 stuks komkommer
- 0.5 stuks groene paprika
- 3 stuks pomodori tomaat
In Huis
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 tl gedroogde oregano
- boter om te bakken
- 1 tl zout
Recept stappen
- Snipper een klein stukje van de rode ui goed fijn, zodat je ca. 2 el hebt (bij 4p). Maak in een slakom een dressing van citroensap en olijfolie extra vierge. Breng op smaak met gedroogde oregano, zout en peper. Laat de ui hier vast in marineren.
- Snipper de rest van de ui wat grover. Fruit in een afdekbare kookpan in een goede klont boter. Voeg de aangegeven hoeveelheid zout toe. Bak de komijnzaadjes even mee. Voeg als de ui glazig is de rijst toe met een dubbele hoeveelheid water. Breng aan de kook en laat afgedekt (liefst met behulp van een vlamverdeler) heel zachtjes in 10 minuten gaar en droog koken.
- Bak de kipgyros in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar.
- Schil de komkommer, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snij de komkommer en groene paprika in kleine blokjes van maximaal(!) 1 cm. Snij de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snij daarna net zo klein als de rest. De ingrediënten moeten echt klein gesneden worden, zo is het ’t lekkerst bij de rijst en bovendien op zijn Portugees. Meng bij de dressing.
- Serveer de kip met de rijst en salade. Giet bij ieder wat bakvocht van de kip over de rijst.