Kipgyros en orzo met paprika, waterkers, tomaatjes en feta
Kip, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 3 stengel bleekselderij
- 2 stuks rode puntpaprika
- 300 gram orzo
- 400 gram kipgyros
- 75 gram waterkers
- 300 gram gekleurde tomaatjes
- 75 gram feta
In Huis
- 1000 ml water
- 2 stuks (voor 500 ml) bouillonblokje
- olie om te bakken
- 2 teen knoflook
- 2 el witte wijnazijn
- scheut olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Bereid de bouillon voor.
- Verhit olie in een pan met dikke bodem, snipper de ui en fruit tot glazig. Voeg wat zout toe. Hak de knoflook fijn en voeg toe. Snij de bleekselderij en paprika in stukjes en voeg toe. Bak een paar minuten.
- Voeg de orzo toe en bak een minuutje mee. Blus af met de witte wijnazijn. Schenk er een pollepel hete bouillon bij, roer door en dek af. Roer er weer een pollepel bouillon bij als de vorige is opgenomen en dek af. Ga zo door tot de orzo beetgaar is, na ca. 12 minuten (de bouillon hoeft niet op).
- Verwarm olie in een grote koekenpan en bak de kipgyros in 8-10 minuten bruin en gaar (tomaatjes gaan er later bij).
- Haal de blaadjes waterkers van de steeltjes – alleen de dikste stelen zijn niet lekker.
- Bak als de kip gaar is de tomaatjes even mee in de pan zodat ze warm worden en iets zachter. Bestrooi met peper.
- Schep de waterkers door de orzo vlak voor het serveren. Breng op smaak met een scheut olijfolie extra vierge en wat peper. Serveer met de kipgyros en wat gekruimelde feta.