Kipgehaktburgers met Mexicaanse bonensalade, aardappels en knolselderij
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram Frieslander aardappels
- 400 gram knolselderij
- 1 stuks limoen
- 1 stuks rode peper
- 200 gram peen
- 400 gram Mexicaans gekruid kipgehakt
- 2 stengels bosui
- 1.5 bakje yoghurt
- 1.5 blikje zwarte bonen
- 1 potje mais
- 1.5 kropje baby romainesla
- 15 gram koriander
In Huis
- 1 tl paprikapoeder
- olie om te bakken
- 3 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Was de aardappels en snij in frietformaat. Schil de knolselderij en snij in frietformaat. Meng met het paprikapoeder, olie, peper en zout. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de aardappel en knolselderij erover. Zet 25-30 minuten in de oven. Hussel halverwege.
- Rasp de schil (alleen het groen) van de limoen en hou apart. Pers het sap (ca. 2 el bij 4p) in een slabak. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij fijn, voeg bij het sap. Voeg wat zout toe. Schil de peen en rasp met een grove rasp. Voeg bij het limoensap.
- Kneed van het vlees één burger p.p.. Bak in wat olie in een koekenpan in ca. 4 minuten per kant gaar.
- Snij de bosui in ringetjes en zet op tafel. Meng de yoghurt met de limoenrasp en wat peper en zout en zet in een bakje op tafel.
- Doe de bonen en mais in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Verwijder het kontje van de baby romainesla en snij in reepjes. Voeg vlak voor het serveren samen met de olijfolie extra vierge bij de peen. Hak de koriander fijn en voeg toe. Voeg eventueel naar smaak nog wat limoensap toe.
- Serveer de salade met de aardappels, knolselderij, burgers en limoen-yoghurt. Garneer met de bosui.