Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Kipgehaktballetjes met aardappels uit de oven en bright lights snijbieten

Kip

  • Totale tijd minuten
Spinazie-broccoli taart met Brabantse Blauwschimmelkaas | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 800 gram Frieslander aardappels
  • 400 gram kipkoftegehakt
  • 1 stuks ui
  • 1 stuks ei
  • 500 gram snijbiet

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • om te besprenkelen olijfolie
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl kerriepoeder
  • 3 el paneermeel (optioneel)
  • 1 klontje boter
  • 1 el olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappels. Snij de kleintjes in tweeën en de wat grotere in kwarten. Leg ze in een ovenschaal.
  2. Snij één knoflook teen in plakjes en leg tussen de aardappels. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en schuif gedurende 30-40 minuten in de oven. Hussel ze halverwege een keer om.
  3. Ga nu de ballen maken. Rasp de helft van de ui fijn. Meng het gehakt met het ei, de geraspte ui, zout, peper, nootmuskaat, kerriepoeder en het paneermeel. Als je geen paneermeel hebt, gebruik dan een oude boterham die je ofwel roostert om te kunnen verkruimelen ofwel even weekt in een beetje melk.
  4. Draai drie balletjes per persoon, leg op een bord en laat gedurende ongeveer 15 minuten in de ijskast opstijven.
  5. Snipper de andere helft van de ui en hak de andere knoflookteen fijn.
  6. Verwarm in een koekenpan een klontje boter en een scheutje olie. Bak als het schuim weg is en de boter een beetje bruin, de ballen rondom mooi bruin. Zet daarna het vuur zacht, voeg 1 el water toe en laat met een deksel op de pan gaar worden in circa 10 minuten.
  7. Snij de stengels van de snijbiet in plakjes van ca. 1 cm en het blad in repen. Hou apart van elkaar. Was indien nodig met behulp van een slacentrifuge.
  8. Verwarm in een wok wat olie en fruit daarin de ui mooi glanzig. Voeg dan de stengels toe en na ongeveer een minuut de knoflook. Laat beetgaar worden en voeg vlak voor het opdienen nog het blad toe. Laat slinken en garen in circa 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout en evt. een snufje kerriepoeder. Serveer met de kipgehaktballetjes en de aardappelen.
  9. Goed om te weten: Het kipgehakt is gekruid met paneermeel, zout, paprikapoeder, zwarte peper, korianderzaadjes, tijm, venkelzaad, knoflookpoeder, uienpoeder, komijn, kaneel en cayennepeper.