Kipgehakt-paksoi-wok met gebakken aardappel en bataat
Kip, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 700 gram Nicola aardappelen
- 500 gram oranje bataat
- 1 bakje specerijen
- 1 stuks ui
- 400 gram kipgehakt gekruid
- 200 gram peen
- 4 stuks Shanghai paksoi
- 1 schepje yoghurt (optioneel)
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teentjes knoflook
- 1 el sojasaus
- naar smaak mayo (optioneel)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Was de aardappelen en bataat grondig en snij in blokjes van 2 cm. Meng met de specerijen, olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier bekleden bakplaat en bak 20-25 minuten in de oven.
- Verwarm olie in een wok. Snipper en fruit de ui, Hak de knoflook fijn. Voeg de knoflook en het gehakt toe, bak rul.
- Schil en snij de peen. Snij in dunne halve maantjes, bak mee. Snij de Shanghai paksoi in stukjes en bak de steel ca. 5 paar minuten mee. Voeg op het laatst het paksoiblad en sojasaus toe. Laat slinken en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de wok met de aardappel en bataatblokjes en optioneel een schepje mayo (leng eventueel aan met een schepje yoghurt).
- Goed om te weten: In het bakje specerijen zit voor 4p: 1/8ste tl chilipoeder, 0.5 tl kurkumapoeder, 1,5 tl paprikapoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 tl komijnpoeder (voor 2p de helft).
- Het kipgehakt is gekruid met paneermeel, zout, paprikapoeder, zwarte peper, korianderzaadjes, tijm, venkelzaad, knoflookpoeder, uienpoeder, komijn, kaneel en cayennepeper.