Kipgehakt in romige pastasaus met palmkool en venkel
Kip, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram Mediterraans kipgehakt (NB)
- 1 stuks ui
- 1 stuks rode peper
- 2 stengels bleekselderij
- 1 stuks venkel
- 300 gram palmkool
- 300 gram volkoren fusili (zie tip)
- 1.5 bakje crème fraîche
In Huis
- olie om te bakken
- 2 tenen knoflook
- kneepje citroensap (mag uit een flesje)
Recept stappen
- Zet een pan water met zout op voor de pasta.
- Verwarm olie in een wok of hapjespan. Bak het kipgehakt rul. Hak intussen de ui, knoflook en rode peper fijn, bak mee. Snij de bleekselderij en venkel in stukjes, bak rustig mee.
- Kook de pasta gaar in 9-11 minuten (ziet tip). Giet af, maar bewaar wat kookvocht(!)
- Breng een pan met een laagje water met zout aan de kook. Snij met een scherp mes de nerven uit de palmkoolbladeren en snij in repen. Heb je het kroontje van de plant gekregen (dus een bosje wat kleinere bladeren), laat de nerf dan zitten, die is nog mals genoeg. Kook ca. 6 minuten. Giet en spoel koud af.
- Meng de crème fraîche door het gehaktmengsel en warm mee. Breng goed op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.
- Meng de pasta en palmkool door de saus en maak eventueel wat smeuïger met wat kookvocht.
- NB Goed om te weten: In het kipgehakt zit paneermeel (GLUTEN), zout, peper, basilicum en oregano.
- Je hebt meer pasta gekregen voor grote eters.