Kipfilet met champignons, verse kruiden, room en sherry
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram kipfilet
- 250 gram kastanje champignons
In Huis
- 300 gram ontbijtspek
- 4 teentje(s) knoflook
- 6 takje(s) dragon
- 2 takje(s) basilicum
- 2 el olijfolie
- 1 el boter
- 1 tl gedroogde chilipeper
- 300 ml slagroom
- 100 ml droge sherry
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij het spek in blokjes en halveer de champignons. Hak de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de dragon en basilicum en hak ze grof.
- Verhit de 2 el olie in een grote braadslede op half hoog vuur. Voeg de boter toe.
- Bestrooi de kip royaal met zout en peper. Bak de kip om en om bruin in het schuimende hete vet. Haal uit het vet en zet weg.
- Voeg het spek toe aan het overgebleven braadvet en bak 3-5 minuten totdat het spek mooi bruin is, maar nog wel zacht aanvoelt.
- Voeg de knoflook en champignons toe en bak 5 minuten totdat de champignons bruine randjes krijgen.
- Roer er het chilipoeder door. Schenk de room erbij en laat aan de kook komen. Leg de kip terug in de braadslede. Schenk de sherry erover en strooi de dragon- en basilicumblaadjes ernaast in de braadslede.
- Dek af met aluminiumfolie en bak 20 minuten in het midden van de oven. Verwijder het aluminiumfolie en laat nog 15 minuten bakken totdat de kip helemaal gaar is.
- Serveer met aardappelpuree en gekookte groenten bijv. prei in rode wijnsaus (zie recept later in dit document).