Kipdrumsticks met gegrilde bindsla en aardappelsalade
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) Voorgegaarde drumsticks
- 2 krop(pen) Bindsla
- 600 g Opperdoezer aardappels
- 1 bakje(s) Zure room
- 1 bosje(s) Bieslook
- 2 el Mosterd
- 4 tl Citroensap
- naar smaak Peper en zout
- besprenkelen Olie
Recept stappen
- Zet water op voor de aardappels.
- Was de aardappels en snij ze in hapklare stukken. Kook ze in circa 7 minuten gaar en laat uitlekken.
- Maak een dressing van: 1 bakje zure room, gehakte bieslook, een flinke teen gehakte knoflook, 2 el mosterd, 1 el citroen. Hussel voorzichtig door de lauwwarme aardappels. Als je het in huis hebt, voeg dan nog een eetlepel kappertjes toe (laat dan eventueel de citroen weg).
- Snij de kroppen sla in de lengte doormidden. Smeer het snijvlak in met olie (doe het met een kwastje als je dat hebt).
- Leg de voorgegaarde drumsticks op de BBQ of in een grill pan tot warm en met een knapperig korstje. Zet apart en hou warm.
- Leg de kroppen sla met snijkant op de grill totdat ze beginnen te kleuren en wat warm zijn geworden. Leg op een bord en besprenkel met olijfolie, zout en peper.
- Serveer de kip met aardappelsalade en de gegrilde sla.