Kipcurry met yoghurt-amandelsaus
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram kippendijvlees
- 1 lente-ui
- 4 el yoghurt
- 500 gram amsoi
- 2 paprika's
- 1 koolrabi
- 1 sjalot
In Huis
- 300 gram volkoren basmatirijst
- 1 el zonnebloemolie
- 1 teen knoflook
- 1 rode peper
- 100 ml kippenbouillon
- 2 el amandelen
- 2 tl garam masala
- 3 cm gember
Recept stappen
- Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Doe 3/4 van de yoghurt in een kommetje en haal de stukken kip erdoor.
- Snipper de sjalot. Schil en rasp de gember. Hak de knoflook en de rode peper fijn. Stamp de amandelen fijn in een vijzel. Snij de lente-ui in ringetjes.
- Snij de paprika in blokjes en was de snijbiet. Maak de koolrabi schoon en snij in kleine blokjes van max 1 cm.
- Verhit de olie in een ruime braadpan en bak de sjalot 10 minuten op laag vuur. Voeg de paprika, koolrabi, gember, rode peper en knoflook toe en bak 2 minuten mee. Voeg de kip toe en schep 2 minuten om. Schenk de bouillon erbij en laat met een deksel op de pan 30 minuten zachtjes stoven op laag vuur. Voeg in de laatste tien minuten nog de amsoi toe zodat deze kan slinken.
- Roer in een kommetje de gemalen amandelen door 4 eetlepels van de kerriesaus. Meng het amandelmengsel weer door de saus in de pan. Voeg de garam masala toe en laat nog 5 minuten sudderen.
- Garneer met de overige yoghurt en ringetjes lente-ui. Serveer met de gekookte rijst.