Kipcurry met witte kool, paprika, rijst en koriander
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 g Kippendijfilet
- 200 ml Karnemelk
- 2 pot(je) Specerijenmengsel
- 500 g Witte kool
- 1 stuk(s) Groene paprika
- 1 stuk(s) Rode paprika
- 1 stuk(s) Rode ui
- 300 g Rijst
- naar smaak Koriander
- 400 ml Kokosmelk
In Huis
- 2 teentje(s) Knoflook
- om te bakken Olie
- naar smaak Grof zout
Recept stappen
- Let op je hebt een deel van de witte kool elders nodig deze week.
- Dep de kip droog, snij dan in stukjes en bestrooi rijkelijk met zout.
- Doe de karnemelk met de HELFT van de specerijen in een mengkom. Roer even door en voeg de kip daaraan toe. Zet weg.
- Zet de rijst op met koud water (als je grote eters hebt doe dan 75 gram per persoon, anders is 50 per persoon ook wel genoeg vinden wij). Breng aan de kook en laat in circa 30 minuten zachtjes gaar pruttelen.
- Snij de witte kool in kwarten, snij het hart eruit en snij dan in zo dun mogelijke reepjes.
- Snij de paprika's in de lengte doormidden en dan overdwars in reepjes van een halve centimeter.
- Snij de ui in halve ringen. Hak de knoflook grof.
- Verhit wat olie in een wok en fruit daarin de ui even aan. Voeg als hij wat zacht is geworden de andere helft van de specerijen en de knoflook toe en fruit even mee. Voeg dan de witte kool toe, schep goed om. Als de kool een beetje is geslonken roerbak je de paprika nog even mee.
- Voeg dan de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat met deksel ca 20 minuten sudderen.
- Zet intussen een koekenpan op het vuur en verhit daarin wat olie. Vis met een schuimspaan de stukjes kip uit de marinade en bak deze tot ze rondom bruin zijn. Voeg ze dan toe aan de kool in de pan en laat nog even mee-sudderen totdat de kip goed gaar is en de kool zacht.
- Hak intussen de koriander fijn.
- Check of de rijst gaar is en dien dan op met de curry. Laat iedereen naar smaak koriander over zijn bord strooien.