Kip piri piri met Frieslander laurieraardappelen en een Portugese salade
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 teentjes knoflook
- 4 stuks kippenbout
- 500 gram Frieslander aardappelen
- 500 gram cherrytomaatjes
- 2 stuks rode (punt)paprika
- 1 stuks sjalot
- 1 bosje koriander
In Huis
- 10 el olijfolie (extra vierge)
- 2 tl cayennepeper
- 1 tl paprikapoeder (gerookt)
- 4 el citroensap (mag uit flesje)
- 1 tl laurier
Recept stappen
- Pel 1 teen knoflook (bij 4p) en wrijf fijn met 1 tl zeezout in een vijzel. Meng met 6 el olijfolie, de cayennepeper, de paprikapoeder en 2 el citroensap. Smeer hiermee de kip stevig in. Dek af en laat liefst een nacht intrekken.
- Verwarm de oven voor op ca. 200 graden. Schil de aardappels en snij in stukken. Kook de aardappels 10 minuten en laat ze daarna uitlekken. Besprenkel ze met 1 el olijfolie en strooi er de laurier over. Schud alles goed door elkaar zodat de aardappeltjes goed bedekt zijn met de olie en de laurier.
- Leg de kip in een grote ovenschaal en verdeel de aardappels er omheen. Bak alles bruin en gaar in ca. 30 minuten.
- Maak in de tussentijd de salade. Snij de cherrytomaatjes en paprika in stukken. Snij de sjalot in zeer dunne ringen.
- Maak een dressing door eerst de overige teen knoflook fijn te wrijven met wat zout in een vijzel. Giet er daarna de 3 el olie over en meng. Laat even trekken.
- Doe de groenten in een schaal en meng met wat koriander. Giet de olijfolie door een zeefje over de salade. Doe er dan wat peper en citroensap bij. Meng goed en serveer onmiddellijk samen met de kip en de aardappels.
- Let op: de kip heeft ongeveer nachtje nodig om te marineren!