Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Kip met korianderpesto met een traybake van spek, pompoen, mais en bataat

Kip

  • Totale tijd minuten
Weekendkrat Week 40 Kippenbout met korianderpesto 4

Ingrediënten

In de box

  • 20 gram koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram Twentse bunkerkaas
  • 4 stuks kippenbout
  • 0.5 stuks pompoen
  • 500 gram bataat
  • 4 stengels bleekselderij
  • 2 stuks mais
  • 2 stuks banaansjalot
  • 300 gram spekblokjes
  • 250 gram cherrytomaatjes

In Huis

  • naar smaak harissa
  • 1 stuks limoen
  • tijm (gedroogd)
  • olijfolie
icon package

Recept stappen

  1. Maak eerst de korianderpesto. Maak een pesto van de koriander, knoflook en de (geraspte) kaas in een hakmolen. Maak op smaak met de harissa en zout, de helft van het sap van de limoen en voeg olijfolie toe. Wrijf de kippenbouten in met de helft van de korianderpesto. Houd de andere helft apart. Zet de kip afgedekt in de koelkast om te marineren voor minimaal een uur.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de kippenbouten in de oven voor ongeveer 60 minuten.
  3. Leg bakpapier in een ovenschaal. Snij de pompoen, bataat en bleekselderij in stukken. Maak de mais schoon en snij in stukken. Snij de sjalotten en knoflook in stukjes. Meng alle groenten door elkaar en meng de spekblokjes erbij. Breng op smaak met tijm en peper en meng een beetje olijfolie en de rest van het limoensap erdoor. Zet in de oven voor ongeveer 40-45 minuten.
  4. Schep de laatste 10 minuten (oventijd) de cherrytomaatjes door de groenten. Serveer de korianderpesto bij de kip en de groenten.