Kip met friet en appelmoes
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram Doré aardappels
- 5 stuks appels
- 400 gram Indonesisch kippendijvlees
In Huis
- olie om te bakken
- 1 el paprikapoeder
- 1 el kurkuma
- 70 ml water
- 2 el suiker
- 1 tl kaneel
- kneepje citroensap (uit een flesje)
- 1 klont boter
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Was de aardappelen en snij in dunne frietjes. Meng met de olie, paprikapoeder, kurkumapoeder, peper en zout. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat en zet ca. 25 minuten in de oven.
- Schil de appels, snij in achten en verwijder het klokhuis. Snij in blokjes en zet op in een pannetje met de aangegeven hoeveelheid water en kook zachtjes met een deksel gaar in ca. 15 minuten. Check of de stukken helemaal zacht zijn, zo niet, kook nog wat langer.
- Bak de Indonesische kippendij in wat olie rondom bruin en gaar in ca. 10 minuten. Voeg op het laatst een klont boter toe en een scheutje water om wat jus te maken.
- Pureer de appelmoes als je wilt of kook nog iets langer als je stukjes wilt. Breng op smaak met suiker, kaneel en een kneepje citroensap.
- Serveer de kip met de frietjes en verse appelmoes. Voeg nog wat mayonaise naar smaak toe.