Skip to main content

Kip met aubergine en paprika op oosterse wijze

Kip

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g kippendijfilet
  • 4 stuks ui
  • 2 stuks aubergine
  • 2 stuks paprika

In Huis

  • 2 tl komijnzaad
  • 2 tl korianderzaad
  • 2 tl gemberpoeder
  • 1 tl kaneel
  • om te bakken olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stuks bouillonblokje
  • 4 besprenkelen honing
  • 1000 g aardappelen
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Maak de ui schoon en snij in partjes. Hak de knoflook fijn. Wrijf de kip goed in met de specerijen, samen met peper en zout.
  2. Snij de aubergines in blokken van 2 a 3 cm. Snij de aardappelen in 4- of 8-en afhankelijk van de grootte van de aardappel.
  3. Snij de paprika in repen van 1cm of ook in blokjes van 2 bij 2 cm.
  4. Doe 2 el olie in een braadpan/stoofpan van gietijzer. Braad de kip goed aan, om en om tot deze mooi bruin is. Voeg de knoflook, de honing, de ui en de aardappel toe en bak twee minuutjes mee.
  5. Doe de rest van de groenten erbij, kruimel de bouillonblokjes erover heen en eventueel nog een restje uit het kruidenpotje.
  6. Voeg 1 liter water bij, breng aan de kook en zet dan 40 min op een zacht vuurtje met de deksel erop.
  7. Als het gaar is dan nog even op smaak maken met zout en peper. Dien op in een diep bord.