Kip-hertrookworst op ciabatta met yacon-zuurkoolsalade en zoete aardappel
Wild, Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuks kip-hertrookworst
- 1 bakje mosterdzaad en venkelzaad
- 500 gram zoete aardappel oranje
- 4 stuks ciabatta lichtbruin
- 1 pakje zuurkool
- 250 gram yacon (zwarte modderige schil)
- 0.5 bosje peterselie
- 0.5 bakje yoghurt
In Huis
- 4 el (milde) olie
- olie om te bakken
- 4 el mayonaise
- 2 tl (Dijon) mosterd
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Verwarm de rookworst in de verpakking in een pannetje met water in ca. 20 minuten. Zorg dat het water niet gaat koken.
- Voeg de (milde) olie in een klein afdekbaar steelpannetje. Bak het mosterdzaad en venkelzaad een paar minuten afgedekt op heel laag vuur. Zet het vuur uit als de mosterdzaadjes tegen de deksel beginnen te tikken (zorg dat ze niet verbranden!).
- Was de zoete aardappel en verwijder eventueel lelijke plekjes. Snij in Vlaamse frietformaat. Meng in een mengkom met olie, peper en zout. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 minuten in de oven. Leg de laatste 6-8 minuten de broodjes erbij.
- Spoel de zuurkool in een vergiet onder koud stromend water. Wil je de zuurkool wat zuurder, spoel dan minder lang af. Knijp de zuurkool daarna goed uit.
- Schil de yacon en snij in hele kleine blokjes van max. 1 cm.
- Doe de kruidige olie in een mengkom. Hak de peterselie (incl. dunne steeltjes) en voeg toe, samen met de zuurkool en de yacon. Voeg wat zout en lekker veel peper toe en meng met je handen voorzichtig door elkaar.
- Meng de yoghurt, mayonaise en mosterd en roer door de zuurkool en yacon.
- Snij de rookworst in plakjes. Beleg de broodjes met een beetje van de zuurkool en rookworst.
- Serveer het broodje rookworst samen met de zoete aardappel en de rest van de yacon-zuurkoolsalade.