Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Kip-hertgehaktbal met spruitjesstampot en rode kool

Wild, Kip

  • Totale tijd minuten
Kip-hertgehaktbal met spruitjesstampot en rode kool | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1000 gram Doré aardappels
  • 300 gram wortelpeterselie
  • 400 gram spruitjes geschoond
  • 400 gram kip-hertgehakt (NB)
  • 1 zakje rode kool met appeltjes

In Huis

  • boter en olie om te bakken
  • 2 el mosterd
  • 2 tl sojasaus of ketjap
icon package

Recept stappen

  1. Haal het gehakt vast uit de koeling.
  2. Schil de aardappels en wortelpeterselie en snij in stukken (de wortelpeterselie wat kleiner). Zet net onderwater in een grote pan met wat zout (de spruiten gaan er straks bij) en breng afgedekt aan de kook. Voeg als het water kookt de spruitjes toe en breng weer aan de kook. Kook alles samen afgedekt in ca. 10 minuten gaar.
  3. Verwarm boter en wat olie in een braadpan. Draai van het gehakt één bal per persoon. Bak de ballen ca. 5 minuten aan alle kanten mooi bruin. Zet het vuur zachter, doe er wat water bij (ca. 4 el per persoon) en dek goed af. Laat ca. 10 minuten garen en keer ze af en toe om.
  4. Warm de rode kool met appeltjes op in een steelpannetje.
  5. Giet de aardappels en spruiten af, maar bewaar wat kookvocht! Stamp tot puree met een klont boter en wat kookvocht. Breng goed op smaak met de mosterd, peper en zout.
  6. Voeg de sojasaus of ketjap bij de ballen en rol ze daar doorheen voor een mooie glans.
  7. Serveer de spruitjesstamp met de gehaktballen en de rode kool.
  8. NB. GOED OM TE WETEN: Het gehakt is al gekruid door Waterlant's Weelde! Je hoeft alleen nog maar ballen te draaien.