Kip-hertgehakt stoofpotje met winterse groenten
Wild, Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram kip-hertgehakt
- 1 stuks prei
- 200 gram regenboogwortels
- 100 gram spruitjes
- 1 stuks rode ui
In Huis
- 1 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 400 ml kippenbouillon
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl gedroogde tijm
Recept stappen
- Snijd de prei in ringen, de wortels in dunne plakjes, de spruitjes doormidden en de rode ui in halve ringen. Hak de knoflook fijn.
- Verhit de olijfolie in een ruime stoofpan en bak het gehakt rul en goudbruin.
- Voeg de knoflook, prei, wortel, spruitjes en rode ui toe en bak 5 minuten mee tot de groenten beginnen te kleuren.
- Roer de tomatenpuree door het gehakt-groentenmengsel en bak 1 minuut mee.
- Voeg de bouillon en tijm toe, breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat de stoofpot 20-25 minuten zachtjes pruttelen tot de groenten gaar zijn.
- Breng op smaak met zout en peper en serveer het stoofpotje warm.