Kip alla cacciatora
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 kippenbouten
- 4 teentjes knoflook
- speltpasta om te serveren
- sla om te serveren
In Huis
- 4 blaadjes laurier
- 1 takjes rozemarijn
- 350 ml lichte rode wijn
- bloem naar smaak
- 2 el olijfolie (extra vierge)
- 4 ansjovis
- 800 gram gepelde tomaten
- 16 zwarte olijven
Recept stappen
- Snijd de kip in tweeën op het gewricht. Wrijf de stukken in met zout en zwarte peper uit de molen en leg in een kom. Geef 1 (bij 4p) ongepelde teen knoflook een klap met de platte kant van een mes zodat hij goed geplet is. Doe de laurierblaadjes, de takjes rozemarijn en het geplette teentje knoflook bij de kip en giet de wijn erover. Laat de kip minstens een uur, maar liefst een hele nacht, in de koelkast marineren.
- Verwarm de oven voor op 180 C. Laat de stukken kip uitlekken - bewaar de marinade - en dep droog met keukenpapier. Bestuif de kip met bloem. Schud de overtollige bloem eraf. Verhit de olijfolie in een grote ovenvaste pan of schaal en bak de stukken kip rondom bruin aan. Haal uit de pan en leg op een bord.
- Snij de rest van de knoflook in plakjes. Hak de ansjovisfilets fijn. Zet de pan weer op het vuur en bak de ansjovis zachtjes aan. Voeg de plakjes knoflook toe en bak zachtjes een halve minuut mee. Doe tomaten, olijven, de stukken kip en de marinade erbij. Breng aan de kook. Leg het deksel op de pan of dek de pan af met een dubbele laag folie en zet 1,5 uur in de oven.
- Schep het vet dat bovendrijft af, roer, proef en doe er zo nodig een beetje zout en peper bij. Haal de laurierblaadjes en takjes rozemarijn uit de pan en serveer de kip en de saus met wat pasta of wat cannellini-bonen en een eenvoudige salade.