Kikkererwtpannenkoek met balsamicobietjes, tomaatjes, SimplyV met dille, rucola en saladepitjes
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram rode bieten
- 270 gram kikkererwtenmeel
- 1 stuks sjalot
- 1 stengel lente-ui
- 1 bosje dille
- 1.5 bakje SimplyV Cream Cheese
- 1 tl citroenrasp
- 500 gram tomaatjes
- 50 gram rucola
- 40 gram pittenmix
In Huis
- olie om te bakken
- 2 el balsamicoazijn
- 2 tl komijnpoeder
- 2 tl zout
- 500 ml water voor beslag
Recept stappen
- Schil de bieten en snij in echt kleine blokjes van max. 1 cm. Verhit een scheutje olie in een afdekbare hapjespan of wok en bak de blokjes even aan. Dek af en laat zachtjes gaar smoren in 25 minuten. Roer af en toe en zorg dat het niet aanbakt. Zet een wekker op 20 minuten, dan gaan de tomaatjes erbij.
- Doe het kikkererwtenmeel met de komijnpoeder en zout in een kom en voeg langzaam het water toe. Meng tot een vrij dik beslag. Snipper de sjalot en voeg toe. Zet even weg.
- Snipper ca. 2 cm (bij 2p) van het wit van de lente-uit heel fijn. Snij het groen van de in dunne ringetjes en hou apart voor garnering. Snij de dille fijn. Meng de SimplyV cream cheese met de fijngesneden lente-ui en dille en breng op smaak met wat citroenrasp, peper en zout.
- Blus als de wekker gaat de bietjes af met balsamicoazijn. Voeg de tomaatjes toe en laat afgedekt nog 5 minuten verder garen. Breng op smaak met peper en zout.
- Bak nu de pannenkoeken. Gebruik 2 koekenpannen om sneller klaar te zijn. Verwarm wat olie en bak één grote pannenkoek per persoon (ca. 4 minuten per kant). Hou warm op een bord met deksel.
- Smeer op elke pannenkoek een goede laag SimplyV. Beleg met een handje rucola en de bietjes en tomaatjes. Maak af met de saladepitjes en lente-ui ringetjes.