Kikkererwtenstoof met rijst, snijbietblad en abrikozen
Vegetarisch, Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram zilvervliesrijst
- 1 stuks witte ui
- 1 stuks peen
- 80 gram abrikozen
- 1.5 pakje kikkererwten in curry
- 1 blikje tomatenstukjes
- 15 gram koriander
- 100 gram jong snijbietblad
- naar smaak (vegan) yoghurt
In Huis
- 2 teen knoflook
- olie om te bakken
- 300 ml water
Recept stappen
- Zet de rijst op in iets meer dan een dubbele hoeveelheid gezouten water. Kook zachtjes in ca. 20-25 minuten gaar en droog (liefst m.b.v. vlamverdeler).
- Snipper de witte ui en hak de knoflook fijn. Fruit glazig in wat olie in een afdekbare koekenpan.
- Schil de peen en snij in dunne halve maantjes. Voeg bij de ui en bak even mee.
- Snij de abrikozen in kleine stukjes. Voeg samen met de kikkererwten (incl. saus) en tomatenblokjes bij de ui.
- Voeg het water toe. Laat het geheel ca. 10 minuten sudderen zonder deksel. Breng op smaak met zout en peper. Dek de pan af met een deksel, als de gewenste dikte is bereikt.
- Hak de koriander fijn. Was de snijbiet en hak grof.
- Roer de snijbiet vlak voor het serveren door de stoof. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Serveer de stoof met een schepje (vegan) yoghurt en wat fijngehakte koriander.