Kikkererwtenmeelpizza met venkel en geitenkaas
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 150 g Kikkererwtenmeel
- 2 stuk(s) Venkel
- 1 stuk(s) Rode ui
- 100 g Geiten-saladekaas
- 2 zakje(s) Gemengde sla
In Huis
- 5 el Olijfolie
- 450 ml Water
- 3 el Olie
- 1 el Balsamicoazijn
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- 1. Voeg kikkererwtenmeel, water en 5 el (bij 4p) olijfolie, peper en zout samen en mix met een garde of een staafmixer tot een beslagje zo dik als flensjesbeslag. Dek af en zet ongeveer 25 minuten weg. Als je de tijd hebt is langer eigenlijk beter. Verwarm de oven voor op 200 graden.
- 2. Snij de venkelknollen in de lengte in mooie dunne plakken van een halve centimeter. Vet een grillpan in en grill de venkelplakken om en om. Bestrooi als ze gaar en bruin zijn met peper en zout en zet weg.
- 3. Leg een vel bakpapier in een grote bakplaat en giet het kikkererwtenmengsel daar op - probeer het tot in de uithoeken te laten komen. Het moet een dun laagje zijn van max 0.5 cm.
- 4. Zet gedurende 15-18 minuten in de oven. De pizza moet aan de randen een beetje knapperig en bruin worden, in het midden blijft ie wat zachter (maar ook weer niet te zacht want dan is het niet gaar).
- 5. Was ondertussen de sla en verkruimel de saladekaas.
- 6. Snij de ui doormidden en dan in halve ringen. Bedek de pizza met de gegrilde venkel en de ui en schuif nog een minuut of 5 a 10 terug.
- 7. Maak een simpele dressing van 3 delen olie en 1 deel balsamico - maak daar de salade mee aan. Strooi een kwart van de geitenkaas daarover.
- 8. Doe de rest van de geitenkaas op de pizza als de ui zacht is geworden en het middelste van de korst niet meer te zacht, en schuif nog weer een minuutje terug zodat de kaas wat smelt.
- 9. Haal de pizza uit de oven, bestrooi rijkelijk met zwarte peper uit de molen en serveer direct met de salade.