Kerrierijst met broccoli, cashewnoten, sperziebonen en witvis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuk(s) Ui
- 100 g Winterpeen
- 400 g Sperziebonen
- 240 g Basmatirijst
- 300 g Broccoli
- 4 filet(s) Koolvis
- 80 g Cashewnoten
In Huis
- Olie om te bakken
- 2 el Kerriepoeder
- 1 blokje(s) Groentebouillon
- 800 ml Kokend water
- kneepje Citroensap (uit flesje)
- Peper en zout
Recept stappen
- Let op, je hebt vaker ui en peen nodig deze week.
- 1. Snipper de ui. Schil de wortel en snij in dunne plakjes. Verhit voldoende olie in een wok of hapjespan en fruit alles samen met de kerriepoeder en wat zout zachtjes aan.
- 2. Haal de steeltjes van de sperziebonen en halveer ze. Snij de steel van de broccoli in stukjes. Zet de waterkoker aan met de aangegeven hoeveelheid water.
- 3. Meng de ongekookte rijst bij de ui en bak 2 minuten tot glazig.
- 4. Voeg de boontjes en de steel van de broccoli, samen met het fijngewreven bouillonblokje en het (hete) water bij de rijst. Breng het geheel aan de kook. Laat met deksel op de pan zachtjes pruttelen en zet een wekker op 5 minuten.
- 5. Breek intussen de roosjes van de broccoli en voeg die na 5 minuten toe. Laat nog 10-15 minuten zachtjes koken tot het vocht is opgenomen en de groenten gaar zijn. Breng op smaak met citroensap en eventueel nog peper en zout.
- 6. Dep intussen de koolvis droog en snij in hapklare stukken. Bestrooi met peper en zout. Verwarm een klont met een scheutje olie in een koekenpan. Bak de vis vanaf het moment dat de boter stopt met bruisen in een paar minuten gaar en bruin.
- 7. Strooi de cashewnoten over de rijst en serveer met de gebakken vis.