Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Kedgeree met zalm en een frisse courgettesalade

Vis, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Kedgeree met zalm en een frisse courgettesalade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 3 stuks ui
  • 2 stuks aubergines
  • 2 stuks courgettes
  • 400 gram zalmfilet op de huid

In Huis

  • 240 gram basmatirijst
  • 3 stuks ui
  • 3 el (milde) olijfolie
  • 3 tl kerriepoeder
  • 1 el munt (fijngehakt)
  • 1 tl citroenschil (geraspt)
  • 1 el citroensap
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • om te bakken olijfolie
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Kook de basmatirijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. Snij de uien in parten (ca. 8 per ui). Snij de aubergines en de helft(!) van de courgette in de lengte in vier kwarten en dan in plakjes van 1 cm. Bewaar de ander helft van de courgette voor straks.
  4. Verdeel de ui en groenten in een braadslee of ovenschaal. Giet de olijfolie erover, bestrooi met de kerriepoeder, zout en peper en meng door elkaar. Zet 25-30 minuten in de oven en schep tussendoor een paar keer om. Gaat het niet hard genoeg, draai dan halverwege de oven naar 220.
  5. Snij de achterhouden courgette in de lengte in vieren en dan in hele dunne plakjes. Hak de muntblaadjes. Rasp de citroenschil en pers het sap. Doe alles samen in een serveerkom, voeg de olijfolie extra vierge toe en breng op smaak met peper en zout. Zet weg.
  6. Dep de zalm droog met keukenpapier. Verwijder de huid en snij de zalm in stukjes. Bestrooi met peper zout. Bak in een koekenpan met olijfolie al omdraaiend in ca. 3 min gaar.
  7. Schep als de groenten klaar zijn de rijst en de stukjes zalm erbij. Meng goed, breng op smaak met peper en zout, garneer met nog wat grof gescheurde munt en serveer direct met de courgette salade.