Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Kastanjechampignonsoep

  • Totale tijd minuten
Fish pie | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks ui
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 4 sneetjes houthakker maanzaad brood

In Huis

  • 1 liter water voor de bouillon
  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 2 el mascarpone
  • 2 blokjes paddenstoelenbouillon
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid de bouillon voor.
  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit de ui aan in een soeppan of pan met dikke bodem in een klein laagje olie. Voeg als deze glazig is de knoflook toe.
  3. Risp de blaadjes tijm van het takje en bak mee.
  4. Bak het brood 8-10 minuten af in de oven.
  5. Snij de kastanjechampignons in kwarten. Voeg toe aan de rest. Bewaar een handje na het bakken als garnering.
  6. Voeg de bouillon toe aan de pan. Voeg vervolgens de mascarpone toe en roer het geheel goed door elkaar. Laat het even pruttelen en pureer het vervolgens met een staafmixer.
  7. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  8. Serveer de soep in een kommetje met de achtergehouden champignons eroverheen en een sneetje brood.