‘Kapsalon’ met vegan kebab, bataat, Beemster Valery, tomaatjes, pittige kaas en speciale saus
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram oranje bataat
- 600 gram Beemster Valery aardappels
- 100 gram kaas Weerribben pikant
- 150 gram yoghurt
- 300 gram tomaatjes
- 2 stuks little gem
- 2 pakje PLNT kebab
- 1 stuks lente-ui
- 15 gram peterselie
In Huis
- olie om te bakken
- 1 tl paprikapoeder
- 2 tenen knoflook
- 2 el olijfolie extra vierge
- 0.5 tl komijnpoeder
- 1 mespuntje chilipoeder
- olijfolie extra vierge om te besprenkelen
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Schil de bataat en snij in frietformaat. Was de aardappels, verwijder eventueel lelijke plekjes en snij in frietformaat. Doe in een mengkom, voeg de olie, het paprikapoeder, peper en zout toe en meng goed. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat samen met de knoflook in de schil. Bak ca. 25 minuten in de oven. Hussel halverwege.
- Maak het sausje. Rasp de kaas. Meng ca. 2 el (bij 4p) van de kaas (de rest is voor straks) met de yoghurt, olijfolie extra vierge, komijn- en chilipoeder. Breng goed op smaak met zout en peper. Zet apart.
- Halveer de tomaatjes. Verwijder het kontje van de little gem sla en snij in smalle reepjes. Doe alles samen in een slakom en besprenkel met wat zout, peper en olijfolie extra vierge. Zet weg.
- Verwarm de PLNT kebab in wat olie in een koekenpan 5-6 min op laag vuur tot warm en een beetje knapperig.
- Snij de lente-ui in ringetjes en hak de peterselie fijn.
- Druk de gepofte knoflook uit het schilletje, prak met een vork en meng door het sausje. Snij wat van de lente-ui nog fijner en meng bij de saus.
- Verdeel de bataat en aardappels over de borden. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas (dan smelt het een beetje). Verdeel de salade erover en vervolgens de PLNT kebab.
- Besprenkel met het sausje en garneer met de lente-ui en peterselie.