Kant en klare fish and chips met gesmoorde spitskool en een tomatenslaatje
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram Frieslander aardappelen
- 600 gram spitskool
- 3 tomaten
- 500 gram lekkerbek
In Huis
- om te besprenkelen olijfolie
- 1 klont boter
- 1 tl paprikapoeder
- 1 teentje knoflook
- 2 el citroensap (uit een flesje)
- 1 el balsamico azijn
- 2 el olijfolie extra vierge
- naar smaak ketchup of curry
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Was de aardappelen en snij in smalle wedges. Doe in een ovenschaal en hussel met olie en zout zodat alles goed bedekt is. Schuif in de oven gedurende 25-35 minuten. Hussel tussendoor een keer om.
- Snij de onderkant van de spitskool. Laat het hart zitten en snij in de lengte in 6 of 8 delen. Smelt een flinke klont boter in een grote koekenpan of braadpan. Voeg het paprikapoeder toe en laat wat bruisen (zorg dat het niet verbrandt!). Bak als de boter stopt met bruisen de spitskoolstukken rondom aan. Ze mogen een beetje bruin worden.
- Snij de knoflook in dunne plakjes. Voeg bij de spitskool, hussel om en laat met deksel op laag vuur zachtjes gaar sudderen in ca. 15 min. Keer de spitskool tussendoor om en voeg een scheutje water toe als ze dreigt aan te branden. Voeg op het laatst een scheutje citroensap toe (mag uit een flesje) en breng op smaak met peper en zout.
- Snij de tomaten in stukjes. Meng met de balsamicoazijn, olijfolie extra vierge en breng op smaak met zout en peper. Zet weg tot gebruik.
- Verhit als de aardappel-wedges en de spitskool bijna klaar zijn wat olie in een koekenpan. Warm de vis op.
- Serveer de spitskool met de fish and chips. Lekker met ketchup of curry. Serveer de tomatensalade er los bij.